rudegirl -

Stretchingtips 2

 
Det här är alltså stretchingtips nr 2 från mig. Som ni vet så började jag här i veckan med ett stretchingprojekt på mig själv. Jag vill bli vig igen! Och kommer lägga upp lite olika stretchingtips till dom som känner att dom vill haka på, eller bara lära sig mer! Detta tips handlar om olika övningar.

Olika övningar är olika bra beroende på om du vill gå ner i spagat eller split när kalaset är över. Men här kommer ett par övningar som är bra för spagat, och lite fakta om dom. Kom även ihåg att vissa övningar kanske är för mycket på en gång. Testa dig fram och kom ihåg att det inte ska göra för ont. Det ska vara så pass att det gör ont, men inte så att det gör så ont att du spänner dig. Tanken är att du ska slappna av i den muskeln du ska stretcha så att den är mjuk och följsam när du stretchar, inte spänd! Då får du inte lika bra resultat.

Ett annat tips är att hålla ut! Det gör ont, men sitt så länge du orkar. Se till att hitta en bra och avslappnad position och håll den i 30-60 sekunder. Vila sen i nån minut, och gör det en gång till! Och gör det så många gånger som du känner att din kropp klarar av. Lyssna på kroppen!

 
Börjar med översta bilden.

Övning 1 - Ställ dig på knä på golvet. Gärna med någonting mjukt under knäna. Lyft sedan fram ena benet och ställ dig på hela foten. Se till så att du står rakt med benet. Ha foten lite längre ut än i höjd med knät. Pressa dig själv sedan framåt. Det kommer då att stretcha i bakre lår på benet som är fram, i ljumskarna och i främre låret på benet som står kvar. Superbra stretch!
 
Övning 2 - Sluta pressa fram dig som du gjorde i övning ett, och stå bara kvar med benet fram. Ta sedan med handen upp ditt smalben och fot upp emot rumpan. Det kommer stretcha till ordentlig i främre låret på det benet som du drar i.

Övning 3 - här gör han bara samma som i övning 1, fast lutar sig fram och lägger armbågarna i backen. Lite same same!
Övning 4 - I den här övningen så står du kvar med benet fram. Men det benet som står kvar ska du nu lyfta upp och bakåt och räta ut det och ställ dig på tå. Så att du står som han på bilden. En lite hårdare stretch som kommer kännas i ljumskarna, främre och bakre lårmuskel. Kom ihåg att räta ut benet helt och stå på tån. Om du sen är så pass vig så att du kan pressa ner rumpan mot marken så är det också superbra!

Övning 5 - Sätt dig på knä, dra bak ena benet platt rakt bak, och det andra benet böjer du och vinklar in foten så att foten hamnar framför dig. Det kommer att stretcha främst i rumpmuskeln (på det böjda benet) men även lite i främre lårmuskeln på benet som är rakt bak.
 
 
 

KOMMENTERA HÄR!

Remember that no one is anonymous on the Internet. Peddobear can see you everywhere.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Din bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0